top of page
Search

De Blije Zieder, voor hem en HAAR!

Nieuw in het assortiment zijn de shampooblokken naturel en appel. In plaats van shampoo uit een plastic fles (met veel ongewenste toevoegingen en water) gewoon een mooi rond blok. En onder de douche komt er vanzelf water bij;)

Door het blok onder de douche over de haren te wrijven, ontstaat een heerlijk schuim waarmee de haren gewassen kunnen worden. Net als de blokzepen zijn de shampooblokken gemaakt met biologische, plantaardige vetten. Aan de naturel variant zijn verder geen geur- en kleurstoffen toegevoegd. Beide blokken zijn geschikt voor alle haartypen.


MISSCHIEN EVEN WENNEN IN HET BEGIN

Als je voorheen je haren altijd met andere producten hebt gewassen, zijn je haren aan die producten gewend. In die producten zitten vaak siliconen (en andere – wat betreft de blije zieder – ongewenste toevoegingen) . Op het etiket zijn deze te herkennen aan de achtervoegsels –cone, -conol of –siloxane.


Verzorgingsproducten die siliconen bevatten, kunnen een dun laagje op je huid of in je haar achter laten. Dit laagje is te vergelijken is met een dun laagje plastic, sluit af en is lastig geheel te verwijderen. Mede daardoor kan de overstap op een shampooblok even wennen zijn. De haren kunnen stroever aanvoelen; ze voelen in ieder geval “anders”.


Om de siliconenresten (en de zeep) goed uit te spoelen, kan het helpen om de haren na te spoelen met half water/half appelazijn. Dit geeft de haren ook nog eens een prachtige glans en maakt het haar goed kambaar. Je haren zijn minder statisch en worden minder snel vet. En de azijn ruik je beslist niet meer als de haren droog zijn!


ANDERE RECEPTUUR

Aan het shampooblok zijn andere ingrediënten toegevoegd dan aan de blokzepen. Eén daarvan is biologische sheabutter (karitéboter). Dit is een plantaardige boter die wordt gewonnen uit noten van de karitéboom. Deze bomen groeien op de Afrikaanse savanne. De Afrikanen gebruiken sheaboter om de huid te verzorgen en voor allerhande huis-, tuin- en keukenklusjes.

Sheabutter bevat een hoog percentage verzorgende bestanddelen. Vanwege deze vele en unieke eigenschappen staat de boom in Afrika zelfs bekend als "boom des levens".


114 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page